Gör som så många andra!

Skaffa ett värmepumpsskydd från oss!

Jag vill höra mer

Här har vi samlat våra egna och kunders bilder på värmepumpskydd. Klicka på bilderna för förstoringar.

Här har vi samlat våra egna och kunders bilder på värmepumpskydd DELUXE och skräddarsydda skydd. Klicka på bilderna för förstoringar.

Svar på vanliga frågor

Hur mycket kostar värmepumpskyddet?
Priset varierar beroende på storlek och utförande. För aktuella priser klicka här .
För större modeller t.ex.luft/vatten-värmepumpar, kontakta gärna oss för ett prisförslag.
Hur går betalningen till, måste jag lämna ut mitt kontokortsnummer?
Nej, vi accepterar inte betalning med kontokort. Vi skickar istället värmepumpskyddet som efterkrav (vars kostnad är inkluderad i fraktavgiften) med Schenker Parcel Hämtpaket. Ingen ytterligare kostnad, utöver eventuell fraktavgift, tillkommer.
Hur skickas värmepumpskyddet till mig?
Vi har lager i Östersund. Till resten av landet anlitar vi Schenker Parcel Hämtpaket som speditör, vilket innebär att du blir kontaktad av närmaste utlämningsställe och kan hämta ditt paket där, mot efterkrav.
Hur mycket kostar frakten?
En fraktavgift tillkommer vid leverans med Schenker. Kostnaden för efterkrav är inkluderad i fraktavgiften. Fraktavgiften varierar beroende på storlek på värmepumpskyddet. Kontakta oss för en exakt fraktkostnad för ditt värmepumpskydd.
Kan jag måla värmepumpskyddet själv?
Ja, skivan som vi tillverkar värmepumpskyddet av har god motståndskraft mot väder och vind och tål det mesta när den är målad. Det är därför viktigt att du målar ditt värmepumpskydd för bästa tålighet. Läkten och listerna är tillverkade av vanligt svenskt trä, vilket innebär att de också måste behandlas för att tåla vårt varierande klimat. Vi rekommenderar att du målar hela värmepumpsskyddet med vanlig utomhusfärg, både ut och invändigt, gärna med flera strykningar.
Jag har blivit rekommenderad att inte ha ett värmepumpskydd, stämmer det?
En del åerförsäljare anser att det skall inte vara någon skyddande huv på deras värmepump, andra återförsäljare däremot vet att det är bättre med en skyddande huv och rekommenderar ett värmepumpskydd. Enligt en f.d. försäljningschet är motståndet mot ett värmepumpskydd rätt naturligt från deras sida sett. Då syns ju för fasen inte deras varumärke, de går miste om sin reklam.
Min och grannens värmepumpar är olika stora. Passar värmepumpskyddet till alla modeller??
Det passar till de flesta modeller av värmepumpar, men för att undvika problem för din värmepump så ber vi dig att du skriver ner din pumpmodell vid beställningen. Har du missat modellnamnet så skriv bara ner längd, bredd och höjd på din modell.
Mitt hus är så stort (jag bor i kalla Norrland) så jag har två värmepumpar. Måste jag köpa två värmepumpskydd också?
Ja, om du vill skydda bägge värmepumparna så måste du göra det, men det första värmepumpskyddet betalar du ordinarie pris för, medan Du erhåller 15% rabatt på ordinarie pris på andra skyddet.
Jag har sett ett värmepumpskydd med snedställda brädor på fronten och ena gaveln. Vilka är skillnaderna och vilket av dem är bättre?
Båda skydden ger dig mer värme i huset, eftersom båda skydden bland annat minskar energiförbrukningen vid värmepumpens avfrostning. Båda skydden är i stort sett lika bra, men vi anser att vårt material i skydden är mindre ömtåligt och därför förmodligen har längre livslängd.

Den stora skillnaden är PRISET. Vårt värmepumpskydd kostar upp till hälften mot de skydd du tänker på. Genom en smartare konstruktion och stora serier har vi lyckats pressa priset.

Behöver jag vänta länge på leverans om jag beställer i dag eller har ni lager att plocka från?
Vi har med stor glädje mottagit den ökande efterfrågan av våra värmepumpskydd. Vi har därför utökat personalstyrkan och kan nu leverera de flesta storlekarna inom en vecka från order. De problem vi har idag är de större värmepumpskydden till luft/vatten-värmepumparna, där leveranstiden tyvärr kan bli upp till fjorton dagar beroende på modell eller måttangivelser. Dock har vi pressat priset på vårt värmepumpskydd så kraftigt, att en större lagerhållning skulle innebära en oönskad höjning av priset.
Min värmepump ”morrar” när den frostar av sig. Dämpar ert värmepumpskydd ljudet och vibrationerna?
Din värmepump kan vara felmonterad och därför uppstår de problem du nämnt. Vibrationerna kan vi tyvärr inte avhjälpa, men ljudet när den frostar av sig försvinner i de allra flesta fall helt om du köper vårt värmepumpskydd med isolering.
Jag tror att ert värmepumpskydd är för litet för min luft/vatten värmepump. Har ni inget större skydd?
Storlekarna på just luft/vatten pumparna varierar rätt mycket, men naturligtvis tillverkar vi ett skydd till din värmepump om du bara skickar oss måtten (längd, bredd och höjd) på din värmepump. Kontakta oss för prisuppgift på ett värmepumpskydd till din luft/vatten värmepump.
Kan jag fästa värmepumpskyddet på min värmepump, så att ingen stjäl det?
Vi har hört att värmepumpskyddet är stöldbegärligt och vi kommer därför inom kort att lansera ett stöldskydd.
Vad gör jag om mitt skydd går sönder?
Olyckor händer oss alla. Om du exempelvis råkar kantstöta ditt värmepumpskydd under en flytt, så kan du beställa en ny del hos oss. Skicka ett meddelande via vår kontaktsida och kom ihåg att skriva vilken del som behöver bytas ut.
Jag tycker min värmepump ”rinner” mer med skyddet på jämfört med mina grannars pumpar, är det normalt eller skadligt för värmepumpen?
Det är normalt och en positiv följd av att skyddet fungerar som tänkt. Det vatten som droppar eller ibland rinner hade annars orsakat en isbildning som värmepumpen måste ”av frosta” beroende på yttertemperatur.